Crealogie

Ja, je leest het goed, crealoog. Specialist in creatief denken. In mei wordt onze nieuwe academie gelanceerd. Kort gezegd willen we mensen aan het creatief denken zetten. Organisaties, bedrijven, instellingen, scholen, scholieren. Teams én individuen. 
Via: cursussen, trainingen en sessies. Daarnaast geven we online brainstorms, kun je ons inschakelen als creatieve troubleshooter en is er de crealogiebox.

Het valt me al jaren op dat waar ik ook kom, zowel op scholen als in het bedrijfsleven, het lastig blijkt om snel te schakelen, met ideeën op de proppen te komen of mee te bewegen met veranderingen. Het zijn vaak kleine dingen, opmerkingen van teams waarvan ik denk: "Uh? Waarom doen jullie hier niets aan. Je kunt zoveel meer als team. Je wordt er zelf ook veel gelukkiger van!"

En dan ander onderwerp, maar toch even benoemen: de ongezoutenheid op social media kanalen. Iedereen blaft maar wat, vaak kwetsende opmerkingen, schijnbare meningen die niet gebaseerd zijn op enige feitelijke informatie. Zwart-wit denken; het begint al met de jeugd. 


Ik ben van mening dat je veel winst kunt behalen door te investeren in anders denken, creatief denken, mensen leren door een andere bril te kijken. Vooroordelen, oordelen en veroordelen, maak je dan automatisch minder. Begin je hiermee van jongs af aan... krijg je een veel flexiber denkende volwassene.

En zo zijn er honderd redenen. Samen met Elle ga ik nu de uitdaging aan om via onze academie mensen aan het creatief denken te zetten. Weet zeker dat het veel levens gaat verrijken!


Binnenkort meer dus...