Wat doet Kuculemu?

  • Van concept tot uitvoering: gericht op werk-/leervormen, projecten, events
  • Ontwikkelen van educatief materiaal
  • Communicatie en tekst
  • Organisatie / projectleidingUitgelicht

 

Ons Magazine 

Samen met je collega’s in een dag(deel) een eigen magazine maken; dat is Ons Magazine. In teams ga je aan de slag met een voor jullie relevant thema; samenwerking, organisatieverandering, bedrijfscultuur, communicatie, ken elkaar, toekomstvisie, ‘neuzen dezelfde kant op’, etc. Ons Magazine is leuk, pragmatisch, zet aan tot creativiteit en laat teams tegelijkertijd inhoudelijk bezig zijn. Er is voor iedereen een passende taak weggelegd. En… met een mooi vormgegeven magazine op je bureau heb je een eindproduct dat beklijft. www.onsmagazine.com

Breinkoekjes (Kuculemu i.s.m. Joop Vos)

Anders zijn en anders voelen = anders denken en anders doen.
In een steeds sneller veranderende wereld moeten we constant inspelen op de omstandigheden.

Charles Darwin zei ons al: ‘It is not the strongest or the most intelligent species that survive, but the one most adaptable to change.’

Dat betekent dat we onze veilige havens en heilige huisjes zullen moeten opgeven om stappen te maken richting de toekomst. Stappen op individueel niveau, op teamniveau en met de hele organisatie.

Dat bewustzijn is er al heel duidelijk bij bedrijven en organisaties. Alleen sijpelt dat besef maar heel langzaam door tot medewerkers.
Veiligheid en zekerheid, daar kiezen we voor. Terwijl alleen loslaten en de uitdaging aangaan, leidentot verandering. Wat is jouw eigen kracht en die van je collega’s? Hoe geef je vertrouwen en hoe krijgje het? Hoe zorg je voor bevlogenheid en enthousiasme?

Want dan komen de rendementen vanzelf.

Breinkoekjes geeft geen panklare oplossingen, maar ideeen.
Inzichten, waarmee je echt aan de slag kunt. Geen oeverloze onderzoeken en onnodige rapportages, maar direct aan de slag.
Geen things-to-do-lijstjes, maar food for thought. En daarmee ga je fluitend aan het werk.

Breinkoekjes richt zich op cultuurveranderingen, mobiliteitsvraagstukken en creatieve communicatie. In diverse, verrassende werkvormen worden medewerkers op ieder niveau uitgedaagd om anders naar zaken te kijken en oplossingen aan te dragen: wat kan ik of kunnen wij samen anders doen.Educatie voor bedrijven

Op maat ontwikkelen van educatiepakketten voor bedrijven, toegespitst op de doelgroep. Voor o.a. open dagen, informatiebijeenkomsten, voorlichting, inlichting, schoolbezoeken, etc.

Doel: plezier- en leeraspect met elkaar verbinden door aantrekkelijk en interessant aanbod
Gevolg: duurzame interesse in de organisatie


Educatie voor kinderen; lol én leren

  • Kindermuziektuin, meer info hier 
  • Educatief materiaal voor onderwijs en bedrijfsleven
  • Prentenboekjes en speurkaarten voor o.a. recreatieve, educatieve wandelroutes 


Overig

  • Teksten voor: educatie- en communicatiedoeleinden
  • Creatieve verhalen/teksten/gedichten op muziek (in opdracht)